Bygg en hundkoja på tomten

Är du stolt hundägare och vill göra hemmamiljön trivsam för din hund? Bygg en hundkoja och låt din vovve vara ute året runt utan att vara exponerad för regn och hård vind. En hundkoja an du lätt snickra ihop med rätt verktyg och lite brädor.

Ska du öppna ett hunddagis eller vill du bara rå om din hund? Du gör enkelt en hundkoja med marknadens bästa batteridrivna sortiment som du kan hitta på Sandbergs Järn i form av Milwaukee-maskiner. Du behöver också en hederlig hammare och lite spik samt kanske lite målarfärg för att göra hundkojan fin i trädgården. Om du ligger i kan du skapa din hundkoja på en dag.

Låt inte kojan bli för dragig

Tänk på din hund när du bygger en hundkoja. Hundar må ha tjock päls men det är inte så med alla raser. Även om en hund har mycket päls så blir det ändå kallt för den i minusgrader. Därför är det bra om kojan är så isolerad och varm som möjligt även om du inte ska dra in elektricitet och värme i den. Om den har ett fönster, se till att det är glas där och inte bara en öppning direkt ut mot trädgården. Då riskerar det att blåsa in och bli rejält kallt om hunden råkar gå ut och lägga sig där under dagen.

Bygg kojan så att hunden kan vara ute även om ni inte är hemma. Det innebär att den ska kunna gå in och ut, genom en liten svängdörr som skjuts till automatiskt. Det bidrar också till en varmare koja.

Lagom stor

En hunds krypin ska inte vara för stort. Hundar gillar lite mindre utrymmen när den vill vara ifred. Den ska givetvis vara så stor att hunden kan stå upprätt och vända sig om samt kunna bre ut sig när den sover. Men bygg inte en friggebod, så att säga. Det blir inte till någon nytta även om det också finns lyxvarianter av hundkojor.