Djur och inredning

hund

Att ha en hund är mysigt och den är ofta ett riktigt bra sällskap oavsett om du har familj eller bor ensam. Du kan dock inte bortse från att den sliter en del på din inredning och på ditt hem.

När hunden går på golvet kan långa klor slita en del på ytan och det kan vara bra att slipa om golvet ibland. Golvslipning i Stockholm med omnejd utförs på några timmar och sedan kan du njuta av ett repfritt och blankt golv igen. Det är dock inte bara klorna som sliter, och inte bara golvet som blir slitet.

Hunden och rumsrenhet

En hund som inte är riktigt rumsren eller som gärna vill markera att det är just den som bor där kan resultera i stora skador. Torkas inte avföring och urin upp med en gång blir det fläckar och dessutom kan lukten sitta kvar länge. Det här måste du tänka på. Kanske ska inte valpen vara i rummet med trägolv, utan sovrummet med plastmatta kan vara ett bättre val tills dess att rumsrenheten är där. Om hunden urinmarkerar inomhus bör en veterinär kontaktas för att ta reda på varför hunden gör som den gör.

Slående svansar och vassa tänder

Du har antagligen gång på gång fått justera gardiner, plocka upp blommor och mycket annat som ändrat placering på grund av hundens slående svans. Till slut kan den där vasen gå sönder och även gardinerna kan ta stryk. Hundens vassa tänder är också en sådan sak som sliter en hel del på inredningen. Även en valp kan göra mer skada än du tror om den finner något som den gillar att gnaga på. Saker som tapeter, vägghörn och knoppar till lådor kan vara riktigt populära vid sidan av stolsben och annat. Det här är sådant du kan behöva betala ersättning för om du bor i en hyreslägenhet. För att slippa tänka på just skador skapade av tänder är det bra om hunden har leksaker och kanske några tuggben att gnaga på. Det riskerar inte heller att ge hunden skador på tänderna, vilket gnagande på till exempel väggar kan ge.