Så väljer du bästa hunddagiset

Att hitta ett bra hunddagis är ibland en utmaning men det går. Det allra bästa för att hitta rätt är att göra vissa efterforskningar. Då kan du fatta ett informerat beslut.

Om du är hundägare och behöver någon som tar hand om din älskade hund när du jobbar är hunddagis ett alternativ. Ett hunddagis är en plats där du kan lämna in din hund på dagen när du arbetar. På ett hunddagis får din hund motion, social interaktion och omsorg. Det finns flera hunddagis att välja mellan. Du kan hitta hunddagis i Sverige här om du vill hitta det bästa för just din hund.

Gör ett informerat val

När du ska välja ett hunddagis är det viktigt att du kollar upp vissa saker. Det finns vissa krav som ett hunddagis behöver leva upp till och att kolla upp att de gör det på ett korrekt sätt är viktigt. Ställ frågor till det hunddagiset du är intresserad av. Exempelvis kan du fråga om hur många hundar det finns på dagiset och hur deras rutiner ser ut. Det kan även vara en god idé att ta reda på hur mycket hundarna rastas varje dag. Att det finns tillräckligt med personal för alla hundar är också betydelsefullt. Om personalen även är benägen att ge det där lilla extra till hundarna är det en indikation på att stället är bra. Genom att samla på dig värdefull information kan du fatta ett välgrundat beslut.

Tips inför valet av hunddagis:

  • Besök flera olika hunddagis.
  • Läs recensioner.
  • Kolla upp försäkringar och tillstånd.
  • Fråga personalen vilken erfarenhet och utbildning de har.
  • Ta reda på vilken avgift som gäller.

Var ute i god tid

Det är inte sällan kö till att få en plats på ett hunddagis. Därför ska du vara ute i god tid. Då kan du även i lugn och ro välja ut det bästa hunddagiset för din hund. Tänk på att du kan behöva inskola din hund. Det är viktigt att din hund får en chans att vänja sig vid den nya miljön och de nya rutinerna. Ett tips är att vara uppmärksam på om hunden får några negativa beteendeförändringar. Om sådana uppstår kan du diskutera med personalen hur situationen kan lösas på bästa sätt.