Rädda din hund från värmeslag med AC

Att hundar får värmeslag och tar skador och eventuellt dör rapporteras det ofta om under sommarhalvåret. Men det många inte tänker på är att det även kan bli väldigt varmt i hemmet också. Har du hundar som är trubbnosiga eller har väldigt tjock päls så kan du behöva en AC i hemmet.

Tänk dig att du fastnar i en extrem värme, en värme som gör att du inte kan andas ordentligt. Du börjar andas annorlunda för att få syre och nästan känner du hur det börjar svartna för ögonen för att det är så varmt, du kanske går och tar ett glas isvatten eller hittar närmsta tidning och fläktar dig själv med. Men hunden har inte den lyxen, därför kan AC vara ett bra köp.

Varför skaffa AC till sin hund?

hundVi har alla sett artiklarna om hundar som fastnat i bilar under sommarhettan med ägare som inte bryr sig. Men det kan också hända i hemmet. Om din hund verkar uppleva symptom på värmeslag så kan det vara vettigt att införskaffa en AC i hemmet. Du som hundägare har ansvaret över din hunds mående efter du införskaffat den och om din hund har mycket päls eller verkar må dåligt av värmen så måste du göra något åt det direkt för att hjälpa din fyrbenta vän, då denne sällan kan göra speciellt mycket för sin egen skull.

Vad är symptom på värmeslag hos hundar?

Symptom på värmeslag kan vara flera olika saker, ibland kan det också vara svårt att komma fram till att det är värmeslag det handlar om. Men Firstvet säger att det kan finnas symptom som du kan hålla ett extra öga på. Om hunden uppenbarligen söker sig efter kyligare platser i hemmet, till exempel framför halldörren i en lägenhet eller i badrummet så kan det innebära att denna är överhettad. Det kan också vara så att du märker av en oro hos din hund som inte annars finns där under resten av året. Börjar du märka andningssvårigheter eller vinglighet så är det ett tecken som tyder på att du måste göra något snabbt åt värmen då den i värsta fall kan hamna i medvetslöshet, om inte värre.