Våra vänner sliter på vår inredning

Husdjur är mysiga och trevliga men de kan också ställa till med en del skador i hemmet. Inte minst golv och möbler. Detta är värt att ta i beaktande när man skaffar sin älskade hund eller katt.

Att ha ett husdjur är något många drömmer om och de som har husdjur vet hur tillfredsställande det är i det vardagliga livet.

  • De minskar stress.
  • De är alltid ett gott sällskap.
  • Och framförallt så finns de alltid där för dig.

Medan hunden alltid är trofast och lojal så sägs katten leva sitt eget liv och ger dig den uppmärksamhet den tycker att du förtjänar, även om studier visar att de är lika tillgivna som hundar. Det som förenar dem är att de sliter på såväl inredning som bostaden i sig.

Slitage av golv och inredning

hund golvFramförallt katter har en sällsynt förmåga att klösa på allt som finns tillgängligt. Om det inte är väggar, golv eller mattor så är det soffor, stolar och allt annat som finns inom kattens närområde. Ett sätt att undvika detta är givetvis att köpa en klösleksak och sedan preparera den med lite kattmynta. Plötsligt kommer den förhoppningsvis vara roligare att klösa på än soffan eller golvet. Men såväl hundar och katter har också en förmåga att genom sina klor, slita på golvet, bara genom att gå och springa runt i bostaden. Detta kan givetvis minimeras genom att hålla klorna korta och välansade, men om slitaget ändå är ett faktum rekommenderas följande: Sök på golvslipning i Stockholm och hitta kunniga golvläggare som kan hjälpa dig att fräscha upp ditt stackars golv.

Slitage av prylar och ägodelar

Det är inte bara golv, väggar och möbler som kan råka illa ut när husdjuren får feeling. Även väskor, barnens leksaker och annat lösöre som är inom räckhåll för katten eller hunden ligger i farozonen för att förstöras. Framförallt valpar har en tendens att tro att allt de hittar på golvet är deras leksaker. Detta kan givetvis i förlängningen undvikas genom att dressera hunden till att förstå vad som är leksaker och vad som inte är det. Men det kanske bästa tipset är trots allt att hålla ömtåliga och värdefulla prylar utom räckhåll för de älskade husdjuren. Samt givetvis att uppmana dina besökare att placera väskor och liknande en bit ovanför de älskade filurernas räckvidd.