Koppelträning med hunden

Många älskar sin fyrbenta vän så mycket att de anser att all träning är synd om hunden som bara borde vara fri och lycklig. Men sanningen är den att när det kommer till hundar och just träning så är det något som hundar ofta finner stimulerande. Dessutom är en hundägare som disciplinerar en bättre hundägare på många sätt för hunden då hundar är flockdjur och känner sig mest trygga när de har en ledare. En ledare som är lugn, stabil och har kontrollen. Därför är koppelträning en av de bästa träningarna som ni kan syssla med.

kopplad hund

För den som funderar på att köpa hund eller redan är hundägare så är det alltid viktigt att uppdatera sina kunskaper om hundskötsel av olika slag. En del är hundträningen som många sysslar med. Det kan handla om koppelträning som är viktigt för att hunden ska lyda när ni är ute och går. Annan träning kan vara allt från agility till småtrick som sitt och ligg. För att träna sin hund så behöver ni först och främst köpa ett nytt hundkoppel och sedan sätta igång att träna hunden. Att gå i koppel kan vilken hund som helst lära sig, gammal som ung. Det man behöver kunna är dock rätt teknik.

Rätt koppelteknik

Det största problem som många har är att hunden drar i kopplet, det är såklart varken bekvämt för er eller er hund så därför finns det knep att tillgå för att få hunden att sluta dra:

  • Det optimala när ni är ute och går är om kopplet är löst, hunden ska alltså kunna gå fritt utan att dra i kopplet. Detta kan uppnås på olika sätt.
  • Öka takten! Hundar vill helst gå i en snabbare takt än vad vi människor är vana vid, därför kan det vara en anledning till varför hunden drar, den vill iväg snabbare.
  • Behåll ditt lugn och börjar hunden att dra så kan du stanna och invänta att hunden fokuserar på dig. Det viktigaste är att ni är i fas med varandra.
  • Belöna när hunden gör rätt. Det är bra att hunden vet när den gör rätt, ibland krävs godis och andra gånger räcker det med att säga det till hunden.