Sänk dina fasta kostnader för hundens skull

Alla som har en hund vet att den är mer än ett husdjur – den är en familjemedlem. Därför är det inte konstigt att du vill att hunden ska ha det så bra som möjligt. Här kommer tips på hur du kan sänka dina fasta kostnader för att få loss mer pengar till din bästa vän.

I Sverige har 1 av 7 hushåll hund och andelen ökar hela tiden. Inte konstigt då hunden kan erbjuda både sällskap, motion, bättre livskvalitet och till och med förlänga livet:

Ett mycket intressant fynd i vår studie var att resultaten var tydligast i ensamhushåll. Att vara ensamstående har tidigare rapporterats som en riskfaktor för hjärtkärlsjukdom och det verkar som att en hund kanske kan neutralisera denna överrisk, säger forskaren Mwenya Mubanga i ett pressmeddelande som publiceras i Expressen.

Men hunden är också kostsam. Att ha hund kostar minst 10 000 om året och då räknas inte kostnaden för att köpa hunden. Men det finns naturligtvis möjlighet att spendera betydligt mer än så för den som har hunden som sin stora hobby. Genom att sänka dina fasta kostnader kan du frigöra ännu mer pengar för hundprylar!

Få mer pengar med minskade kostnader

hund Några tips för att sänka kostnaderna är att se över dina abonnemang och säg upp sånt som inte kommer till användning eller byt till billigare alternativ där det är möjligt. Du kan även sänka uppvärmningskostnaderna med till exempel en daikin luftvärmepump från nkve som ger stora energibesparingar. Ett sista tips är att se över dina försäkringar och se om det är möjligt att sänka priserna genom att förhandla eller flytta alla försäkringar till ett och samma bolag.

Lägre fasta kostnader kommer att ge mer frihet och större möjligheter att spendera mer tid och pengar på hunden!